Rørsporing

Vi udfører al sporing af utætte rør i:

 • ​Varmerørsinstallationer
 • Vandrørsinstallationer
 • Hovedledninger
 • Forsyningsledninger
 • Stikledninger
 • Trykprøvninger
 • Fejlfinding på installationer
 • Swimmingpools.
 • Jordvarme
 • Vandstik

Rørsporing med termografi

Termografi giver et visuelt billede af utætte rør i vægge eller gulve. Hvis der er et utæt vand eller varme rør i en væg eller et gulv, vil der blive en temperaturforskel på det sted hvor vandet løber ud i forhold til resten af fladen. Ved hjælp af et specielt kamera der kan "se" temperaturforskelle og en skærm tilsluttet dertil, kan man se hvor temperaturafvigelserne er, og dermed også utætheden.

Sporing med isotoper

​Isotoper bruges til sporing af små utætheder i bygninger. De isotoper der bliver brugt til denne form for sporing er et stof som er meget svagt radioaktivt. Dette stof pumpes ind i rørsystemet under tryk, og efter et stykke tid skylles rørene rene for stoffet. Ved det sted hvor utætheden er vil der være noget radioaktivt stof tilbage, som kan spores med en geigertæller. Læs mere om sporing med isotoper her

Gassporing

Man kan også bruge sporgas, når man vil lokalisere en lækage i varme- og vandrør udendørs. Det gøres ved, at vi fylder en speciel sporgas i rør installationen. Denne gas vil, trænge ud gennem jordlag hvis der er en lækage, gassen er meget let og den kan trænge igennem selv meget små revner og sprækker. Dermed vil gassen afsløre utætheder på overfladen af jorden.

Gassporing er ikke lige så anvendt som sporing med isotop og termografi sporing, men den er meget effektivt og kan ligesom de to andre metoder benytte i både jord belagte rør, hus installationer samt swimmingpools.

Sporing af utætte vandrør
Utætte vandrør er et kæmpe problem for mange danskere, da denne komplikation medvirker til unødigt spild af vand og dermed også skyhøje vandregninger måned efter måned. Lækager på rørene er derfor ikke noget at spørge med, da de på sigt kan forårsage skader, som hurtigt kan blive meget dyre at reparere. Det er derfor vigtigt at få professionel hjælp lige så snart, du har mistanke til lækager, så der kan blive foretaget en sporing af utætte vandrør og en efterfølgende lækagesøgning. Ved denne form for søgning kan både termografi og isotoper benyttes.

Sporing af utæt gulvvarme
Mange danskere installerer i dag gulvvarme på deres badeværelse, hvilket er en rigtig lækker luksus at have. Denne form for varmeanlæg er dog meget forskelligt fra for eksempel radiatorer, hvor man umiddelbart kan se utætheder med det blotte øje i form af dryppen og små pøler af vand på gulvet. Dette er ikke tilfældet med gulvvarme anlæg. Det opdages typisk ved, at der kommer fugt i gulvet, og så er skaden allerede sket. Vi kan udføre en sporing af utæt gulvvarme for dig, så du løbende kan forebygge denne slags kostbare skader i din bolig.

Sporing af utætte varmerør
​Varmerør i boliger ligger for det meste skjult under gulvet, og det er derfor umuligt at vide, om der er opstået en lækage. Hvis de går vidt viser det sig som fugtige pletter i gulv og loft, så hvis du opdager pletter i din bolig, bør du få hjælp med det samme.
Hos Fyns Termografi kan vi foretage en sporing af utætte varmerør for dig, så vi hurtigst muligt kan finde frem til de pågældende skader og lækager i rørene. Du vil spare mange penge, ved at få gjort arbejdet med det samme og undgå, at der spreder sig fugt i din bolig.

Sporing af utæt vandledning
​Når vandledninger blive utætte kan det blive en farlig affære. De kan få jorden eller asfalten over dem til at blive fugtigt, og det kan resulterer i trafik ulykker eller andre uheld. Vandledninger er noget af det, som der oftest opstår lækager i, men det er heldigvis også det arbejde, som er nemmest at gå til. Vandledninger transporterer ligesom vandrør vandet rundt, men de er lagt i jorden udenfor, og vi skal derfor ikke til at rive gulve eller lignende op for at få adgang til den. Når vi udfører en sporing af utæt vandledning, bruger vi ofte isotoper, da det tit drejer sig om et større område. Hvis der er rigtig mange lækager, vil selve ledningerne blive udskiftet.

Lækagesporing på utæt jordvarme.

Jordvarme er blevet meget populært og er Danskernes fortrukken varmekilde når der skal bygges nyt hus. Desværre kan der forekomme fejl på de nedgravet rør hvor der opstår en lækage på jordvarmen, Disse utætheder bliver opdaget ved at jordvarmen taber tryk og efterfølgende skal efterfyldes.

Det er utrolig ærgerligt med et utæt jordvarmerør når haven og terrassen står ny opført, Fyns Termografi kan nemt og hurtigt spore den skjulte utæthed på jordvarmeslangen så generen og opgravningen bliver minimal.

Er der hul på jordvarmen kontakt Fyns Termografi for et godt tilbud på en sporing af skjult utæthed på jordvarmerør.

Vi køre over hele Danmark.

Utæt Vandstik. Fyns Termografi udfører lækagesporing på alle typer utætte vandstik/vandledninger/forsyningsledninger.
Alle hustande har et vandstik fra jeres lokale vandværk som forsyner huset med frisk drikkevand, disse vandrør ligger fra husets vandmåler/målerbrønd og ud til skellet. ​skulle man opdage en lækage på vandstikket er det vigtigt at kontakte sit lokale vandværk. En utæthed på vandstikket er svær at opdage for private kunder da det er vandværket som "mister" vandet.
Et utæt rør i jord opdages for det meste på grund af fugt i kælder eller synkende belægning udenfor.

Fyns Termografi kan nemt, hurtigt og præcist spore en lækage på vandstik, disse utætheder er dækket under husets rørskadeforsikring.

Vi Spore på alle typer rør i jord.

 • Utæt vandstik
 • Utæt forsyningsledning
 • Rør mellem bygninger
 • Varmerør i jord

Firma

Fyns Termografi APS

CVR: 11189105

Adresse​

Fasanvej 26

5672 Broby