​Sådan sporer vi

Sporing med isotop

Det findes efterhånden en række af muligheder, når man skal udføre en lækage sporing. Hvis ikke det er muligt at anvende hverken termografi sporing eller gassporing, vil vi foretage sporing med isotop 82, som er et let radioaktivt stof. Denne form for sporing anvender vi på skjulte rør for at lokalisere diverse lækager i rørene meget præcist; faktisk kan vi påvise lækager på få dråber i døgnet.

Det radioaktive stof vil sætte sig omkring lækagerne og dermed afsløre dem. Det er meget effektivt at anvende denne metode, men der er nogle få forudsætninger. For det første må rørene ikke ligge dybere end 40 cm. Desuden er det helt nødvendigt, at det kommer spor stof ud af de skjulte rør installationer.​

Termografi sporing

Den metode, som oftest anvende, er sporing ved hjælp af termografi. Ved termografi sporing benytter vi et meget varmefølsomt kamera, som kan hjælpe os til at finde de steder, hvor lækagerne er opstået.

Hvis vandrøret er utæt, vil der komme temperaturforskelle ved lækagen, og disse vil vise sig som røde pletter på termografi billedet.

Termografi kan ikke altid vise skaderne præcist nok, og i disse tilfælde benytter vi os af enten gassporing eller sporing med isotop, som kan give os et mere nøjagtigt syn på rørenes tilstand.

Gassporing

Man kan også bruge gassporing, når man vil lokalisere lækager i varme- og vandrør. Det gøres ved, at vi fylder en speciel sporgas i rør installationen. Denne gas vil, hvis der er en lækage, trænge ud gennem denne, og den kan trænge igennem selv meget små revner og sprækker. Dermed vil gassen afsløre de svagheder og utætheder, som der måtte være i rørene.

Gassporing er ikke lige så anvendt som sporing med isotop og termografi sporing, men den er meget effektivt og kan ligesom de to andre metoder benytte i både jord belagte rør, hus installationer samt swimmingpools.

Firma

Fyns Termografi APS

CVR: 11189105

Adresse​

Fasanvej 26

5672 Broby